четверг, 23 марта 2017 г.

Вінок немеркнучої слави великому народному співцю



Огненне слово його наскрізь проймало серце не тільки тих, кому близьке було народне горе, а й тих кому байдуже було до того. Всі дивувалися красі та силі тієї простої мови, якою Шевченко виливав свої вірші. Увесь світ став прислухатися до його мови, а на Вкраїні вірші його приймали за благовісне, пророче слово.
Панас Мирний

16 березня учитель української мови та літератури Письменна Л.П. запоросила  учнів 11-х класів взяти участь в усному літературному журналі "Вінок немеркнучої слави великому народному співцю", присвячений Т.Г.Шевченку. У своїх виступах школярі відзначили, що Т.Г.Шевченко наснажував свої твори думками і почуваннями народу, його побутом, історією, його стражданнями і радощами,  його любов'ю і ненавистю, його багатющою усною творчістю. Діти звернули увагу, що неабияке значення має творчість Кобзаря в історії боротьби українського народу за свою незалежність, за будівництво своєї держави, що упродовж тривалого часу приховували, применшували, спотворювали.
Геніальна творчість Т.Г.Шевченка посідає почесне місце у нашій школі. А Шевченківські дні дають можливість краще і глибше вивчати творчість славетного нашого поета. І тоді молоде покоління ще більше любитиме і шануватиме великого сина українського народу, а невичерпна поетична спадщина великого Кобзаря буде ще дієвішим знаряддям у розвитку нашої незалежної держави.
Учні взяли активну участь у роботі літературного журналу, було помітно, що школярі серйозно готувалися до виступів, опрацювали багато матеріалів.  Робота пройшла у теплій та доброзичливій атмосфері.

Фото

Комментариев нет:

Отправить комментарий